Kiermasz świąteczny w naszej szkole zbliża się wielkimi krokami, dlatego też uczniowie klasy II zaczęli do niego przygotowania. Dnia 26 listopada 2014 r. w całej szkole roznosił się przyjemny aromat korzennych przypraw, a to za sprawą zajęć kulinarnych, do których drugoklasiści podeszli z wielkim zapałem. Ubrani w fartuszki, pieczołowicie wałkowali ciasto wyrobione wcześniej przez p. Ewę Rozmarynowską- szefową kuchni. Mocno podekscytowani wykrawali foremkami pierniczki o przeróżnych kształtach. I tak kolejno pojawiały się: gwiazdki, choineczki, serduszka, dzwoneczki, reniferki i inne cudeńka. Tak przygotowane pierniczki powędrowały na blachy, a stamtąd wprost do piekarnika. Następnie upieczone już smakołyki uczniowie starannie ułożyli w kartonikach. Za tydzień polukrują je i ozdobią. Jak sami przyznali, zajęcia sprawiły im niesamowitą frajdę, dlatego z niecierpliwością będą czekać na to, by móc polukrować i udekorować pierniczki według własnych pomysłów.
Pierniczki wykonane przez drugoklasistów będzie można nabyć na Kiermaszu świątecznym. Już dziś zapraszamy do ich kupienia, a co za tym idzie, do ich spróbowania